Charlotta Nordell- En förebild när det kommer till träning!

Charlotta Nordell – En förebild när det kommer till träning!

Ett minne kommer till mig, det är en händelse som utspelar sig när jag var i 5 årsåldern. Vår familj skulle på en bilresa och vi planerade att åka direkt efter frukosten. Min mormor sa till mig att ta på mig rena underkläder, vilket jag tydligen ifrågasatte. Hon gav mig därför en mycket konkret anledning.

-Det är särskilt viktigt att ha rena underkläder på sig när man åker på en längre bilresa. För om man är med om en bilolycka är det trevligare för sjukhuspersonalen att patienterna har rena underkläder!

Jag argumenterade inte emot, utan tyckte att det var en helt rimlig anledning.

Eftersom mormor alltid varit min förebild så ansträngde jag mig särskilt mycket i går morse vid påklädningen. Jag bestämde mig för att bära ett par rekorderliga underbyxor, eftersom jag skulle till kiropraktorn.

Med rekorderliga menar jag ett par präktiga trosor som inte bara täcker skinkan utan även den nedre bilringen, så att säga. Det jag letade efter var helt enkelt ett par mamelucker. Detta för att göra både Herr Kiropraktor och mig själv mig bekväm. Då jag  i alla hast, inte hittade några sådana gjorde jag bedömningen att min mans boxershorts borde fylla den funktion som jag eftersökte.

Tilläggas kan att en av mina lite svagare sidor är att jag ibland tar förhastade beslut, vilket jag i skrivande stund kan tycka att detta var. Trots att min manstrosa höll allt på plats och underlättade själva hanteringen av min lekamen för honom, så kände jag mig varken trygg eller fräsch.

Vad självaste Herr Kiropraktor tycke har jag ingen aningen om men han var i alla fall tydlig med  att berätta att mina rygg- och nackmuskler var så gott som obefintliga. Han hävdade med bestämdhet att jag behöver öka min träningsdos. Precis när jag skulle svara att jag inte tränar alls så började det plötsligt att sticka i mina händer. Jag kände ett tryck över pannan och mina läppar svullnade så pass att jag omöjligt kunde svara honom på frågan. Herr Kiropraktor verkade inte ta dessa symptom på något större allvar utan fortsatte ihärdigt med frågorna om mina träningsrutiner.

På ett så intellektuellt sätt som möjligt försökte jag förklara för honom att jag som ”lustmänniska” inte riktigt prioriterade träning i mitt liv och att jag i ärlighetens namn inte har några som helst planer på att göra det i framtiden heller. Tydligen misslyckades jag fatalt med att övertyga honom att jag trots allt är en  tänkande människa, då han fullkomligt tappade hakan och förklarade för mig att konsekvenstänket BÖR vara väl utvecklat redan i 12 års ålder.

Därefter fick jag en föreläsning om hur viktigt det var för mina barn att deras mamma agerar som en bra förebild när det kommer till träning. Men då var det minsann min tur att tappa hakan. HAN om någon måste väl både se och känna att JAG  minsann verkligen är en före-bild!

Det är ju precis så här man ser ut INNAN man börjar att träna. Slapp, hängig, småfet och helt utan muskler. Ingen kan säga annat än att Charlotta Nordell från Hillevik är en före-bild när det kommer till träning.

Charlotta Nordell

En reaktion till “Charlotta Nordell- En förebild när det kommer till träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s