Så finner jag sinnerso under mörka vintermånader!

Nu har vi kommit till den årstid när vi knapp ser dagsljuset alls. Morgnarna är lika svarta som morgonkaffet och kvällarna som sumpen.Vi rusar snabbt mellan hemmet, arbetet och affären med broddförsedda vinterskor. Stressen över att julen kryper närmre gör att tankarna inte längre följer en röd tråd utan lätt förvillar sig in i garnet på den kliande vintermössan.

De avkopplande promenaderna i svampskogen känns löjligt långt borta och det meditativa påtandet i trädgården tillhör det förgångna. Årstiderna vår, sommar och höst bjöd på en naturlig rekreation som vintern har missat. Återhämtning och avkoppling stod visst inte på Skaparen agenda när hen klubbade igenom den sista årstiden.

Men med nyinköpta yogabyxor och svindyrt doftljus från Aromaterapi tänker jag nu hitta min inre ro och dra mörkret vid näsan. Appen som utlovar “Sinnesro och total närvaro” kommer att rädda mig i vinter!

“Välkommen till detta verktyg för att bli mer närvarande i livet. Sätt dig nu bekvämt, slut dina ögon och dröm dig bort. Föreställ dig att du går på en strand…”( Men snälla nån är människan drogad?) “Känn nu hur den varma luften fyller dina lungor och hur magen höjs och sänks…”

(Nej! Där rullade magvalkarna ut över byxlinningen!) “Du känner nu hur solen värmer din hud och hur allt är stilla. Om de kommer upp en tanke så släpper du den och låter den flyga iväg på ett moln….” (Va? Vart? Hur?) “Du känner nu hur solen värmer ditt ansikte och hur du slappnar av i hakan, munnen, näsan, ögonen och ögonbrynen…” ( Är det i morgon jag har tid för att plocka ögonbrynen, eller är det på tisdag? Nä, då är det  föräldramöte.) “Ditt ansikte är nu helt avslappnat. Nu känner du den torra varma sanden mot dina fötter. Känn avslappningen i foten och låt den sedan fortsätta ner i stortån, lilltån och tårna däremellan…” ( Kan hon inte tårnas namn? Vilka är det nu..)

“Föreställ dig nu att solen går ner i horisonten…

DÄR fick jag nog!  Jag raderar appen, drar upp byxorna över magen och göra det enda som jag med säkerhet vet lindrar mörker, stress och vinterdepression. Äta pepparkaksdeg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s