Jag tror du skulle behöva läsa det här Putin…


I dessa tider oroliga tider har jag funderat på det här med lycka. Vad är det som får oss att vara lyckliga egentligen? Personligen är det att umgås med familj och människor jag tycker om. Få hjälpa och utveckla ungdomar, bada sommar som vinter och till sist, dricka ett riktigt gott vin emellanåt . (Eller, om jag ska vara är riktigt ärlig så behöver vinet inte vara särskilt gott för att det ska bringa mig glädje.)
Om man googlar forskningsrapporter om lycka på nätet så hittar man många och långa listor om saker man kan göra för att uppnå, eller i alla fall närma sig känslan av lycka. Om forskarna själva får lyfta ut en av punkterna så väljer de “vara snäll och hjälpsam mot andra”. Detta är alltså det säkraste kortet att satsa på om man vill att ens lyckohormoner ska slå i taket.
Med andra ord, en snäll människa är en lycklig människa!
När jag läser den meningen för mig själv så tänker jag med en gång, Vladimir Putin måste vara en väldigt, väldigt, väldigt olycklig man! Denna man, som med sina fruktansvärda handlingar inte kan förknippas med något gott behöver verkligen få lära sig lite om lycka. Så i fredens namn, tänker jag, med stöd av lyckoforskningen ge presidenten några handfasta råd. Detta med förhoppning om en snabb personlighetsförändring mot det positiva hållet.

  1. Motionera regelbundet: Jag vet att du tidigare varit aktiv inom både ishockey och judo, men vad jag förstått så har du blivit “portad” den senaste tiden. Jag tänker då att det är viktigt att du hittar något ganska snabbt som får dig att må bra. Kanske djuphavsdykning utan tuber skulle passa dig?
  2. Undvik människor som är elaka eller sprider negativ energi: Jag tycker att du ska börja med att ta bort alla speglar i din närhet och vid eventuella skypemöten så blockerar du kameran. Undvik även skyltfönster, reflekterande bilrutor och facetime samtal.
  3. Umgås med familjen: Här kan det bli ett problem eftersom du är skild, har hemliga älskarinnor och verkar vara lite osäker på vilka som är dina egna eller andras barn. Men OM det trots detta, finns någon i din närhet som frivilligt vill umgås med dig råder jag dig att ta den chansen.
  4. Praktisera tacksamhet. Innan du lägger dig på kvällarna ska du tänka på 3 saker som du är tacksam för. Försök att göra det till en vana. Tycker du att det är svårt i det läge som du befinner dig just nu kan du ta enkla saker som; Jag är tacksam för att jag sover i min säng och inte i en bunker mm
  5. Planera en resa: Många gånger så höjs lyckohormonet enbart genom att planera resan, men har du möjlighet så genomför gärna resan också. Ett tips på resemål för just dig kan vara världens mest avlägsna ö “Tristan da Cunha” utanför Sydafrika.
  6. Skaffa en mentor eller någon att se upp till: Detta bör vara någon som ger dig positiv energi och hjälper dig att göra bra val i livet. Ett tips till från mig är att läsa litteraturen om en av världens kanske snällaste och starkaste män i världen. Missminner jag mig inte så tror jag att även han var kommunist en gång i tiden.
    Du hittar mer om honom på hans instagramsida bamse_varldens_starkaste_bjorn.

En reaktion till “Jag tror du skulle behöva läsa det här Putin…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s