Handlingsplan för mörka vintermånader

I går tittade jag och maken på en film där en man skottade snö. Det var en ganska sorglig film, inte bara för att han var tvungen att skotta, men det var det som jag tyckte var mest bedrövligt. Jag njuter så mycket av denna sommar så jag kan inte föreställa mig hur jag ska kunna överleva en vinter! Jag vill inte ha långbyxor, omaka fingervantar och blöta strumpor. Jag vill ha dagsljus dygnet runt, fräknar och dricka vin fast det är tisdag. 

Filmen gav tydligen mannen en Oscar, men den enda behållningen jag hade av filmen var att jag gjorde en handlingsplan för att klara mig till nästa sommar.

  1. Köp hem Piggelin och lägg lådan väl synlig i frysen. Detta kommer att påminna mig om sommarens godaste drink som tjejerna på Södra kolonin bjöd på.
  2. Boka en resa till värmen så fort det är ok. (Barnen är så stora nu så jag behöver inte ha dåligt samvete för att inte bjuda med dom. Jag kan skylla på smittspridning och miljön om det är så att de kommer börja diskutera. Dom är så kloka att de går på det.)
  3. Fortsätt att måla naglarna och raka benen. (Bikinilinjen är det ingen ide´att ödsla energi på.)
  4. Behåll baddräkten på även efter semestern. Den kommer att skapa en trippeleffekt. Förutom att den kommer att påminna mig om sommaren så kommer den både att värma och skapa en hålla-in- effekt för mina extrakilon. 
  5. Ladda ner en spotifylista med vågor och båtljud. Om det blir svårt att sova, ska jag lyssna på denna lista samt använda halvfull rose´dunk som huvudkudde. 
  6. Byt ut skollunchen mot pastasallad en dag i veckan. Intag lunchen i skolans kopieringsrum. Lukten av varm plast från laminatormaskinen kombinerat med ljuset från kopiatorn kommer att framkalla minnen från alla sommarens luncher på båten.
  7. Köp lakan med frotté känsla för att framkalla minne av alla dagar när jag legat på en handduk och solat.
  8. Köp värmeljus med kokosdoft. På så vis kommer jag att tro att alla tre flickorna är hemma och ligger insmorda med kokosolja nr 9 på baksidan och solar..
  9. Låt en kylväska stå kvar i köket under vintern. Varje gång som någon vill plocka undan den ska jag säga- Låt den stå kvar, det är snart sommar igen!
  10. Tapetsera väggen i gästrummet med en fototapet föreställande strand och ställ in solstolen, bygglampan och kattlådan. När sommarabstinens blir som störst kan jag lägga mig i stolen med fötterna i kattsanden och lyssna på sommarprat. ( Om kattlådan inte skulle vara riktig rensad är det faktiskt inte hela världen. På vår strand finns det mycket kanadagäss så att få lite bajs mellan tårna hör sommaren till.)

När listan är klar och uppsatt på kylskåpet känner jag mig mer tillfreds. Varje gång jag ser den så ökar övertygelsen om att jag kommer att klara ännu en vinter. Sedan har jag ju också ett jobb som ger mig sommarvibbar året om. Likt trädgårdsmästare, badvakter och resesäljare så blir jag dagligen påmind om sommar, sol och lata dagar. Oavsett årstid så bär mina underbara högstadieelever keps, solglasögon och träskor. Dom ber mig att chilla, visar sitt byxhäng och spelar “Leende guldbruna ögon”. Med detta i åtanke kan det hända att jag inte bara överlever vintern, utan även kommer att tycka att det är helt ok!

Charlotta Nordell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s