God karaktär måste belönas!

Häromdagen gick jag förbi en mycket trevlig klädbutik i Gävle. En butik med ett mode som passar min smak perfekt, trots detta hade jag inga som helst problem med att passera vidare med lätthet.
…för att komma tillbaka l i t e senare.

Inte alls med syftet att handla något eftersom jag varken behöver, vill eller kan köpa något för tillfället. Bara lite fönstershopping. Lycka har bevisligen inget med konsumtion att göra och jag tänkte därför ta tillfället i akt och endast unna mig visuell njutning. Att titta kostar ingenting!

Strosande i butiken känner jag mig mycket nöjd med mig själv. Jag betraktar alla vackra kläder, undersöker dess kvalité och blir genuint glad av att se andra kunders lycka när de hittat något snyggt. Jag kan tydligt känna den unga kvinnans lyckorus när butiksbiträdet sträcker fram påsen med den orangea toppen, och blir mycket glad när damen i provrummet äntligen hittat rätt storlek på sina jeans. Det tar mig emot att erkänna att min man hade rätt. Lycka behöver inte förknippas med att köpa saker.

Ett mantra dyker upp i mitt huvud och jag hör mig själv upprepa meningen om och om igen: Oj så roligt det är att bara titta. Oj så roligt det är att bara titta….

Men helt plötsligt händer det något. Alla människor stannar till då ett kraftigt sken lyser upp  butiken och jag hör musik strömma ut ur högtalarna. Det är Roland Cedermark som sjunger “Han har öppnat pärleporten”.

Där, precis framför  mig hänger den snyggaste klänningen jag sett på mycket länge…Den gungar i takt med musiken och tyget har samma lyster som Rolands 70-tals frisyr.

Och som jag tittar…oj vad jag tittar.

Men eftersom jag är en kvinna med karaktär, som precis har upplevt den alternativa shoppinglyckan hänger jag tillbaka klänningen på galgen igen. Musiken  tystnar och jag är trots allt stolt över mitt beslut.
Jag vet att det finns människor som skulle kapitulera och svika sitt eget löfte vid liknande situationer. Människor som helt plötslig omvärderar sina beslut utan att riktigt veta hur det gått till. Som lämnar affären med en kasse innehållande ännu en fantastisk klänning.

Dessa människotyper tänker ofta väldigt kortsiktigt och saknar inte sällan både omdöme och karaktär. Rökare kan vara ett bra exempel på detta. Jag röker inte!

Oj, vad jag måste ha tjänat in mycket pengar på att INTE röka, tänker jag för mig själv när jag på ett nästan gudfruktigt sätt dras mot klänningen igen. Jag spelar inte heller golf, går på gym eller gör fotvård. Och väl inne i provhytten så klappar jag mig själv på axeln då jag kommer på att jag varken snusar, tatuerar mig eller kör motor cross.

Oj vad pengar jag har sparat in!!!

Jag tycker banne mig att jag är värd den där klänningen. God karaktär måste belönas…tycker jag.

Med soliga hälsningar Charlotta Nordell ( även kallad  för kvinnan med karaktär)

Publicerad på http://www.gd.se 190728

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s