Öppet brev till BVC…..

Hej!

Jag är en snart 40 årig trebarns mamma som gärna vill dela med mig av min erfarenheter till er på BVC. Under åren som gått har jag kommit fram till ett par saker som jag tycker är värdefull information till blivande föräldrar. Här kommer det:

Val av aktiviteter:

Tänk efter noga innan ni anmäler era barn till aktiviteter. Det blir ett jävla körande hit och dit. Tänk på att babysimning snart kan utvecklas till 4 dagars träning i simhallen och 2 dagars tävling på helgen. Och den dagen Ni är lediga kan Ni ger er fan på att Ni ska stå i kiosken.

Börja att spara en ”lott-kass”till barnen redan när de är små:

Redan från 8 års ålder ska barnen börja att sälja;
Gräsfadderlotter,
säsongskort,
bingolotter,
kakhelveten,
newbody,
strumpor och
tandborstar. Och eftersom dessa saker aldrig blir sålda kan man ta från barnens särskilda ” lott-kassa” i stället från sitt eget sparkonto.

Barn älskar husdjur

… men passa er för att skaffa några. Det finns inget bra husdjur! Och om det skulle finnas ett blir det inte bra heller- jag lovar.

De första 4 åren är det viktigaste

Men de kommer sällan ihåg något av de, så lägg inte ut för mycket pengar och ta rejält med kort så att du kan visa dem vad ni gjorde under dessa år.

Ni är välkomna att använda denna information som Ni själva vill. Ett förslag är att den redan presenteras på Profylax kursen så föräldrarna hinner förbered sig, eller kanske direkt på återkontrollen då ni talar om preventivmedel.

MVH Charlotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s