Jag vill också ha en hobby-Något som gör mig lycklig, stressfri och kreativ!

Nu när det är semestertider så ser man fler människor än vanligt på golfbanorna, i sina trädgårdar eller i träningsspåren. Människor som har fått mer tid att lägga på sina fritidsaktiviteter. Jag ser vuxna och barn stå tålmodig med sina fiskespön, lyckliga över att få göra det som dom tycker allra mest om. Jag ser cyklister efter vägarna som planerat sina rutter, synkroniserar sina motions klockor och strävar efter att nå det mål de bestämt sig för. Jag ser ryttare på sin hästar och blir avundsjuk på den inlevelsen jag ser i deras ögon, jag vill också ha en hobby! Jag vill också hitta något som jag är bra på som gör mig lycklig, stressfri och kreativ.

Jag har en man som är mycket sportintresserad och ägnar stor del av sin fritid till att både titta på och utöva sporter som golf och fotboll. Jag har nära vänner som har ett stort matintresse och använder sin fritid till att läsa kokböcker, gå på matmässor och skapa fantastiska maträtter. Flera av mina bekanta ser träning som en av sina kall då de både längtar efter att få röra på sig och se resultaten som träningen ger.

Min granne har längtat hela året efter att få påta i trädgården och skapa nu mästerverk både i rabatter och i växthus medan hennes man ägnar sin tid åt sin båt. Alla har dom något gemensamt, ett intresse som de brinner för och utövar med glädje och entusiasm. Något som de gör för sin egen skull, för sitt välbefinnande och sin självkänsla.

Själv har jag inte riktigt fått till det med en hobby. Kanske är det så att min mor slarvade med mina AD-droppar, eller någon vaccination som gick fel i min barndom. Något är det i alla fall som inte stämmer. Det är inte så att jag inte har några intressen, tvärtom! Det finns mycket som jag lägger tid och tankekraft på. Problemet är att tanken och själva utövandet inte riktigt harmoniserar med varandra.

Om vi tar mitt stora intresse för heminredning till exempel. Jag ägnar mycket tid åt att planera, fantisera och leta inspiration till lämpliga förändringar av vårt hem. Problemet kommer till själva utförandet. Då lägger jag nämligen över ansvaret på min man! Det är han som får renovera, bygga om och tapetsera. Kort sagt så utövar min man mitt intresse.

Det är väl inte riktigt så det är tänkt… tycker han.

Något annat som jag lägger mycket tid och energi på är min hälsa. Jag tycker att det är viktigt att äta rätt och röra på mig så att kroppen ska hålla sig både snygg och vara stark. Det tråkiga i det hela är att det stannar här. Jag kommer aldrig längre än till tanken. Jag har inget intresse alls för själva aktiviteten träning. Jag nöjer mig alltid vid att prata om vikten av att hålla sig i trim.

Mitt fascination för litteratur är stor och jag plöjer ungefär två till tre böcker i månaden. Jag skulle nog vilja säga att jag är en storläsare om det inte var så att jag lät någon annan läsa böckerna åt mig. Jag lyssnar nämligen på ljudböcker och kan därför inte ta åt mig den äran.

Något som jag däremot både planerar och utför är mitt engagemang för shopping. Det som skulle kunna  tala emot att det är en egen hobby är de faktum att det sällan är mina egna pengar jag spenderar, utan min mans.

Om nu varken spendera, fantisera eller delegera kan räknas som fritidsintressen så återstår bara en sak.” Att ta det lugnt”. Det är något som jag verkligen är bra på och helst inte överlåter till någon annan.

Äntligen balans och harmoni mellan intresse och utförande!

Ha en skön sommar mina vänner och gör det Ni är bra på!

Med vänliga hälsningar Charlotta Nordell

publicerad på http://www.gd.se 190630

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s