Handfasta tips från en självutnämnd relationsexpert

Nu börjar vi så smått att planera för sommaren och vad den ska innehålla. Det är mycket vi vill göra under vår ledighet, saker som har blivit bortprioriterade under året ska nu tas igen på dessa efterlängtade veckor. På ett litet kick är kalendern fylld med släktmiddagar, renoveringar, resor och måsten. Vi behöver ta hand om gräsmattan, båten, bikinilinjen , barnen och den gamla mamman. Tiden för att ta hand om sig själv och sin partner hamnar lätt i skymundan. Vips har drömmen om en sommar passion med sin älskade, övergått till sommar irritation istället. Jag tänker därför ägna denna krönika till att ge er lite matnyttiga relationstips. Eftersom jag varit gift med samme man i 122 år anser jag mig vara något av en realtionsexpert, och vill gärna dela med mig av mina bästa råd. Allt för att du och din partner ska få en så bra sommar som möjligt.
Varsågoda!

1.Leta efter positiva egenskaper hos din partner:
Konstigt nog verkar det vara så mycket lättare att påpeka brister och fel hos sin partner än att lyfta fram det som är bra. Mitt råd till Er är att ta fram papper och penna och lista alla de fina egenskaper som du kommer på om din partner. Brygg gärna en kanna kaffe (eller två) eftersom detta kan dra ut på tiden… För vissa av oss kan det även behövas en flaska vin för att få fart på fantasin. Om det trots allt visar sig att vara en omöjlig uppgift så har jag listat lite förslag här nedan;
Jag tycker att du är duktig på att backa med släp.
Jag tycker du har snygga handleder.
Jag tycker att du fingrar så fint på fjärrkontrollen.

2. Använd tiden i bilen till att prata med varandra.
Detta är en fantastisk plats för att ge tid till många och långa diskussioner. Ta tillfället i akt att planera era gemensamma mål. Diskutera viktiga frågor som politik, jämställdhet och relationsfrågor. Om Ni av någon anledning tycker att det är svårt att hitta passande samtalsämnen, kan Ni turas om att läsa högt på vägskyltarna. Eller så lyssnar ni på sportradion….

3.Skratta tillsammans:
Jobba för att behålla humorn i er relation, det är så viktigt att skratta tillsammans. En bra relation är en rolig relation! Men gudarna ska veta det är inte alltid så lätt. Särskilt inte om din partner börjar närma sig 50-årsåldern. Skämten tenderar då att hamna på Janne Loffe Carlsson- nivå, och efter ytterligare några år så är samtliga skämt väldigt repetitiva. Om det nu är så att Ni inte kan skratta tillsamman, kanske ni kan skratta åt varandra. Hånskratt är också ett skratt!

4. Ha gemensam koll över ekonomin.
Ekonomin kan i många relationer vara den stora boven, och här är det viktigt att Ni båda har kontroll och delat ansvar för ekonomin. Hos oss har vi löst det så att en av oss har hand om debet och den andre kredit. Det fungerar mycket bra… tycker JAG i alla fall.
Med dessa råd önskar jag Er en kärleksfylld sommar.

Publicerad i Gävle Dagblad 4 maj 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s