Vi klär julgranen…

…och friden sprider sig i det Nordellska hemmet. Mamman bjuder på glögg, julmust och pepparkakor iklädd julförklädet som hon ärvt av sin mormors mormors mor, medan pappan trivsamt går och visslar i takt med Adolfsson och Falk som spelas på Spotify.

Barnen turas om att hänga upp de kulörta kulorna och ger varandra uppmuntrande ord om hur mysigt det är. Systrarna berömmer varandra hjärtligt om hur fint de väljer att att placera julpyntet på den perfekta granen.

Ögonen tindrar på familjen när de sedan ser resultatet. Mamman fotograferar för att kunna sprida sin glädje och visa alla hon känner vilken vacker gran familjen Nordell har. Det perfekta beviset!

Sedan kramas vi alla och….

-Men det var då ett jävla liv! Jag sitter ju upptagen och skriver ser Ni inte det?
Vi hade ju bestämt att Märta får hänga på var tredje gren från väster, men endast de kulor som vi  har märkt med M. Ska det vara så himla svårt???

..sätter på oss de ny tvättade nattkläderna för att vakna till skenet av den mest perfekta gran av dem alla.

4 reaktioner till “Vi klär julgranen…

  1. Gran-påklädningen i vårt hus var ungefär så här:
    Gubben ligger m sportigt i lurar i soffan…(var fan är Ernst när man behöver honom som bäst!?!)
    ”Snart tonåring” kollar på ngt hysteriskt på disneykanalen på maxvolym på tv:n.
    Hunden jagar den skygga katten, den gamla katten stryker sig mot granen så smällkarameller å annat junk far åt skogen. Jag å ”the punk rocker” (8 år) klär granskrället med pynt JAG bestämde redan innan jag bar ner lådan fr vinden.. Morsans makt kan man kalla det..
    **Lotta J

  2. Hahaha skriv en bok Lotta, så fantastiskt och ärligt;) Trodde jag var ensam om att bli lite lätt besviken varje gång det blir tjafs istället för mys, när man ska göra sånt där familjepyssel;);) / Anna F

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s