Jag har googlat mitt namn…

Häromdagen googlade jag på mitt eget namn. Pinsamt egoistiskt, skulle jag nog själv kalla det, men anledningen till handlingen hade inget med narcissism, självupptagenhet eller nyfikenhet att göra. De handlar helt enkelt om ren och skär tristess. Nu i coronatider så försöker jag förhindra mig själv att googla på semesterresor, uteserveringar i Barcelona, billiga flygstolar eller middagsrecept för släkt och vänner. Jag försöker även undvika Tegnell, tråkiga nyheter och artiklar om hur många kalorier det finns i en semla. Efter upprepade kvällar med sökande om sladdlösa dammsugare och funktionella munskydd, så hamnade jag i sökrutan skrivandes “Charlotta Nordell”.

Jag hade inga större förväntningar på vad som skulle dyka upp på skärmen, till en början var det bara ett tidsfördriv. Men det visade sig att jag både fick en riktig trevlig stunds läsning och ett helt nytt perspektiv på mig själv. 

Jag kom på mig själv att tycka att den den Charlotta Nordell verkar vara en riktigt klok kvinna! Hon ger ett intryck att vara både stark och modig. Hon verkar duktig på att ta till vara på livet och sätter ett högt värde på att människorna i hennes omgivning ska må bra. Hon ser inte så tokig ut heller om jag ska vara riktigt ärlig. Jag känner instinktivt att Charlotta Nordell är en underbar, vacker och klok kvinna i sina bästa år helt enkelt!

Men det kanske inte är så konstigt, hon arbetar ju som personlig tränare och bor på västkusten. 

Jag undrar vad hon skulle tycka om att läsa om mig? Jag får en känsla av att hon inte gärna vill att hennes kunder ska förväxla henne med mig och min Barbamamma- liknande lekamen. Men jag tror inte att det skulle skulle bli ett problem. Ganska snart skulle kunderna inse att vi är olika personer. Detta då en av oss har en föredrar att sova i hängmattan och äta Ohoj chokladsås direkt från tuben istället för att träna inför ett maraton. 

Nej, min namne från Göteborg och jag har inte mycket gemensamt. Då tycker jag nog att jag hittar fler likheter med Charlotta Nordell nummer 3.

Hon är dock död och ligger begravd i Döderhults församling. Hon dog 1848 i sviterna av ulcus decubitale.  Alltså liggsår…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s