Städningen har nått en ny nivå i vårt hem!

När flickorna var små var golvet belamrat med gåstolar, dockvagnar och uttorkade tuschpennor. Det fanns inte ett hörn i huset som inte var ett djursjukhus, en dockteater eller en skola för små dinosaurier som hade tappat sin mamma. Att plocka upp legobitar från golvet med sina bara tår, eller pilla ut äppelbitar ur videobandspelaren tillhörde vardagssysslorna. Den dagliga dammsugningen kom att bli ett riktigt spänningsmoment för den annars så svältfödda mamman. Vad skulle försvinna idag? Ännu en babystrumpa, en ny tuggad banan, favorit-kotten-från- morfars-skog, eller kanske den tappade tanden?

Med tonåringar i huset har städandet inte bara ändrat karaktär, utan även position.

Sakerna har så sakteliga förflyttat sig från golv till bord, bänkar, soffor, stolar och pallar. Denna nivåförändring av tingesten i hemmet underlättar förvisso själva framkomligheten, men det är dock den enda fördelen.

Material i textil såsom; kläder, väskor, filtar och badlakan lämnas nuförtiden på samtliga stolsryggar i hemmet. Läroböcker, Ipads, datorer och pennor har sin hemvist på köksbordet. Apelsinskal, plommonkärnor, tuggade tuggummin och intorkade obo muggar blir stående på vardagsrumsbordet. Samtliga produkter inom hår-hud och skönhet hittar man  på tvättstället samt på alla husets fönsterbrädor som har det “rätta” ljuset för en perfekt make-up.

Efter 20 års plockande har jag nu tröttnat och därför författat en “städ-lag”. För att vara säker på att ungdomarna inte ska kunna undgå lagen så har jag låtit trycka upp den på fototapet i deras sovrum, broderat den på en gobeläng i hallen samt tatuerat in texten på samtliga barn över 15 år.

1. Det är ICKE  tillåtet att gå NÅGONSTANS inom husets väggar tomhänt. Du måste alltid ta med dig något från det ställe du är för att lämna det på passande ställe. 

Exempel:Om du sitter i soffan och klipper tånaglarna tar du med dig saxen till badrummet och tånaglarna till soporna. Om du tar dem samtidigt behöver du inte gå två gånger.

2. Även om du själv inte har tagit fram saken är det tillåtet att lägga den tillbaka.

Exempel: Du har haft en vän på besök och ni har tillsammans  fikat framför tv. Hon glömde att plocka bort sin tekopp eftersom hon fick bråttom hem då hennes kanin blev överkörd av en cyklist. Det är då rätt av dig att plocka bort efter din vän som inte längre är på plats.

3. Saker som du inte ska använda inom de närmaste 30 minuterna ska tillbaka till sin plats.

Exempel: Fotbollsskydden som du inte kommer att använda innan nästa träning ska inte ligga kvar i hallen. Kaviartuben ska in i kylskåpet till det är frukost nästa dag samt rakhyveln läggas undan tills dessa att håren på benen vuxit ut.

Och OM du INTE gör detta så, så, så….. får väl jag göra det sedan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s