Jag säger som Tore Skogman – Ett brev betyder så mycket!

Häromdagen när jag hämtade vår post från postlådan blev jag så glad. Där låg ett brev! Ett riktigt gammeldags  brev med mitt namn textat med snirkligt, vackra bokstäver i blått bläck och adressen så prydligt skrivet att man kunnat tro att avsändare använt sig av en linjal. Brevet kändes malplacerat där det låg mellan p-boten och rabattkupongerna från Sibylla. Lite som om Drottning Silvia skulle dela omklädningsrum med Lady Gaga och Marit Paulsen…

Brevet hade även ett frimärke! Ett riktigt frimärke som avsändaren placerat i sitt hemmahörande hörn. Inget förtryckt skit utan ett frimärke som inhandlats på närmaste postombud, med syfte att sitta på just det brev som jag hade i min hand.

Jag blev nostalgisk av detta handskrivna meddelande redan innan jag läst det och mindes tillbaka till alla brevkonversationer jag haft som liten och ung. Tankarna fördes till den gamla plåtlåda som står på översta hyllan i garaget. Där finns breven från mamma där hon förklarar att nyponsoppa inte duger som studentmat och studentkompisens två sidor utförliga beskrivning om hur Ante från Vilhelmina gjort slut. Där ligger även farmor Evys egengjorda recept på rödbetssherry och det 25 år gamla kärleksbrev från min man, där han frågar mig om jag vill ha barnbarn med honom.

Vilken skillnad det är att läsa ett handskrivet brev från att läsa ett sms eller mail! Vilken skillnad att få ett brev i brevlådan istället för inkorgen! Breven i inkorgen ser alla likadana ut oavsett om de kommer från kronofogden, kärleken eller jultomten. Men breven i min plåtlåda är personliga, privata, äkta, originella och mina.

Med förväntan på topp så satt jag mig tillsist med en kopp kaffe i handen och höstsolen i ryggen för att äntligen läsa, för det brev som redan innan öppnande givit mig så mycket glädje.

Vem brevet var i från? 

Jehovas Vittne.

Hej XX och tack för ditt brev!

Tyvärr vill jag meddela, vänligt men bestämt, att jag inte är intresserad av att boka in ett personligt besök av Jehovas Vittne. Trots detta jag vill att du ska veta att du har en mycket vacker handstil och att ditt brev skänkte mycket glädje trots att det inte tjänade sitt ursprungliga syfte. Tack vare dig och ditt brev kommer min dotter i Uppsala, min väninna i Bredbyn och min gamla Lilly i Kubbe att få var sitt handskrivet brev av mig i brevlåda nästa vecka.

Med vänliga hälsningar Charlotta “en tjej på 47 jordsnurr”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s