Grattis på morsdag!

Otillräcklig, tjatig, glad, stressad, lycklig, trött, ledsen, stolt, tråkig, älskvärd, konsekvent, förlåtande, inkonsekvnet, tålmodig och stundtals fruktansvärt arg!
Om du är mamma och känner igen dig i denna ord så kan du hädanefter titulera dig som “en av världens bästa och mest normala mammor”. Detta är dock inget som är vetenskapligt bevisat utan bara en studie ur ett Nordellsk perspektiv, vilket inte är att förminska.
Vi skäller och gnäller på våra barn, vi berömmer och vi fömanar. Vi gråter och skrattar, gör bort oss och ber om ursäkt. Ibland ställer vi krav som är för höga och ibland de som är för låga, någon gång därimellan hittar vi precis lagom nivå. Vi gör saker som kanske inte alltid är så pedagogiska och vi orkar inte alltid vara goda förebilder. Vi bråkar och vi blir sams, vi ber om förlåtelse och vi förlåter. Vi är pinsamma, skämmer ut oss och stundtals riktiga omöjliga att resonera med.
… men det är ju precis så det är i den verkliga världen. Genom att visa våra barn hela paletten av våra känslor så förbereder vi våraq barn för verkligheten.
Våra barn kommer att möta taskiga chefer, illojala kompisar och partner som sviker dem och vi är deras första motstånd.
Så grattis alla mammor på morsdag.
Jag hoppas att ni blir firade ordentligt idag. Jag hoppas att ni får något riktigt fint. Då menar jag inte något flummigt som snälla barn eller frukost på säng. Att barnen skulle vara snälla en hel dag, eller att det skulle bli mysigt med frukost på sängen vet vi alla att det är en lögn. Nej kära systrar. Det ska vara matrella saker på morsdag!. Gärna något som du har önskat dig själv, eller kanske till och med inhandlat själv. Blommor är du också värd. Om det är barnens pappa som har köpt blommorna ska de vara inköpta på en blomsteraffär, inte Coop.Om blommorna kommer från barnen kan det vara handplockade. Valet av handplockade blommor är inte så viktigt, huvudsaken är att det blir en bra instagrambild.
Om det är så att du har barn som inte uppvaktar dig idag ska du inte vara ledsen. Kom bara i håg att inte ge dem någonting när de fyller år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s