Ett mycket ovanligt beteende, även för en marskatt…

Vår familj har haft katt i många år, och under denna period av året är vi vana med att vår annars så mysiga katt blir som förbytt. Av erfarenhet så vet vi att han springer runt, skvätter lite här och där och förvandlas till en allmänt skrikig marskatt. Inget är konstigt med det. Men det beteende som han uppvisat denna helg kan vi inte under några omständigheter acceptera…

Vår katt Sture har rent ut sagt gått bärsärkagång i vårt hus! Han har ställt till med saker som han vanligtvis inte alls brukar göra. Att det är Sture som är den skyldige är det ingen tvekan om. Vi har nämligen ett ögonvittne.

“Fröken Solstråle” 4 år.

Hon berättar för oss, så utförligt som hon kan, hur Sture letat upp en rosa tuschpenna, tagit den mellan sina tassar och målat toalettdörren rosa. Hon visade oss också hur det gick till när han ritade en regnbåge på stolsitsen i köket. Helt otroligt, nästan osannolikt!. Jag hade ingen aning om att katter besatt kunskaper om regnbågens olika färger!

Samtidigt som jag blir irriterad på Sture måste jag ändå säga att jag är lite fascinerad av hans talang. Kanske är detta något som vi borde uppmuntra och utveckla vidare? Sedan tidigare vet vi att även djur kan ha oanade kunskaper. Schimpansen Santino målade ju under en period egna tavlor som sedan både såldes och utauktioneras.

Att helt plötslig fått en konstintresserad katt visade sig vara en ganska harmlös förändring, när vi senare under helgen fick bevis på vad han verkligen var kapabel till.

Han är bör hädanefter inte ens vara i närheten av barn, då det visar sig att han har inte bara lärt ut, utan även tvingat vår “ Fröken Solstråle” att säga “ F… You ” till sin storebror!

Vårt tidigare ganska trygga hem, är helt plöstligt ett ställe som är direkt olämpligt för små barn. Vi känner oss handfallna och diskuterar dessa olämpliga ord med “ Fröken Solstråle”. Vårt förslag att tillsammans pratat med katten tycker lilla fröken är en dålig ide.

Hon menar att “Han kommer då att klösa Er”.

Kanske har hon rätt, man vet ju inte hur en skuldbelagd Marskatt kan reagera i dessa underliga tider.

Har någon av Er varit med om ett liknande beteende? Kan det vara så att corona tidernas sociala distansering även påverkar våra husdjur och dess psykiska mående och beteende?

Krönika från http://www.gd.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s