Låt 2020 bli året som du blir av med din flygskam!

Tyvärr har jag bestämt mig att inte avlägga någon nyårslöfte år 2020. Jag har insett att jag och nyårslöften helt enkelt inte är kompatibla. Under de senaste 30 år har jag lyckats att hålla ett enda löfte. Det var 2018. Att börja använda tandtråd.

Det är lite av en sorg för mig att jag inte klarar av det här med nyårslöften. Jag gillar verkligen tanken på att föra in något nytt och fräscht till det kommande året, eller sluta med något gammalt. Men eftersom jag vet att jag inte klarar av att hålla min löften så kommer jag i år att göra en liten variant på nyårslöftet för 2020.

Detta år kommer jag nämligen att avlägga löften som ANDRA ska hålla. Jag har stora förhoppningar att  detta kommer att lyckas eftersom min kloka man alltid har sagt att jag är duktig på att bestämma över andra.

Under julledigheten har vår familj varit ute och rest och jag har därför kommit att fundera mycket på ämnet “flygskam”.

Det är nämligen otroligt många i vårt avlånga land som borde gå omkring med flygskammen virad som en halsduk runt sina axlar. Jag skriver borde, eftersom många uppenbarligen inte skäms över sitt beteende när det kommer till flygning. Innan jag fortsätter vill jag förtydliga vad själva begreppet betyder. Det är helt enkelt den skam du bör känna när du uppträder på ett ofordelaktigt sätt då du befinner dig på ett flygplan.

Jag har därför gjort en lista där syftet dels är att identifiera om du tillhör målgruppen, men framförallt för att användas som en löfteslista för kommande paradigm.

  1. På dina framtida flygresor kommer du inte att lägga dina nakna fötter på armstödet på framförvarande passagerres säte så att hen under hela resan har dina fötter i focus. Du kommer så långt som det är möjligt att behålla strumporna på och inte utföra petikyr så som filning, nagelklippning eller borttagnade av vårtor på vare sig dina egna fötter eller någon annans.

  2. När lampan släcks i planet och klockan har passerat 02:00 så kommer du hädanefter att sluta prata med kompisen två säten bort med väldigt hög röst. Om du inte riktigt klarar det kommer du i alla fall att försöka ändra dina samtalsämnen så att de inte handlar om kvinnorförtryck, homofobi eller bandy.

  3. Du ska inte titta på pornografisk film på din ipad/dator så att övriga passagerare kan se.

  4. Du som reser med barn kommer i fortsättningen att byta barnens bajssblöjor på flygplanens toalett. Om det är så att du har en potta med för ditt något äldre barn så kommer du även här välja toaletten framför passagerargången.

  5. Om du har långt hår kommer du att sluta lägga det över sätet så att bakomvarande passagerare inte ser sin tv-skärm.

  6. Om du har ploblem med flatulens, dvs väderspänningar, besök flygplatsets toalett.

Lycka till med ditt nyårslöfte och med ditt nya liv som en bättre flygmedmänniska. Tveka inte att höra av dig om du vill ha fler förslag på hur du ska göra för att bli ditt bättre jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s