Jag är kär i Sverige….

Hela Sveriges väderkarta är röd, solen gul, havet blått och gräsmattan brun. Molnfria dagar, ljumma sommarkvällar och badvatten med perfekt temperatur gör mig förälskad.

Kär i Sverige och glad åt att jag denna sommar har valt  “hemester”. Tack Solen för att du äntligen bestämde dig för att semestra i vårt lilla land.

 

Det var länge sedan vi hade en sommar där vi lugnt kunde luta oss tillbaka och lita på att vädret inte gör oss besvikna. En sommar då vi tittar mot himlen istället för ner i  våra väderleksappar. Där vi jagar skugga istället för regnskydd och bär moderiktig solhatt istället för regnhatt. Vi tackar Dig även för att Du är ovanligt rättvis i år. Alla i vårt avlånga land har fått sin beskärda del av D-vitamin. Ingen har behövt svära över att ha valt fel semester period.  Alla sommarlovslediga barn som tidigare haft en lätt telefonskärmsblå hudton är nu solkyssta och fräkniga och ständigt redo för bad. Bad i sjöar, bäckar, fontäner, hav eller pooler. Restaurangägarna är lyckliga och glassgubbarna euforiska, men kanske de lyckligaste av dem alla är de som faktiskt nådde sitt  mål med Beach 2018. Nej, i år har vi verkligen ingen anledning att klaga på sommaren.

 

Fast nu kan jag ändå tycka att det får räcka! Nu är jag  förbaskat trött på sandiga lakan, snuskiga kylväskor och soltrötta tonåringar. Jag ryser när jag tänker på urvuxna bikinis, övernattande släktingar och fästingprydda katter.

Nej, låt mig snart slippa att  smörja in mig själv och barnen med solskyddsfaktor dagarna i ända, hänga upp blöta badhanddukar, dricka ljummen öl och badda värmeutslagen mellan fettvalkarna. Dom stackars barnen har fått skörbjugg av den ensidiga pastasalladen, öroninflammation av allt badande och såriga fotsulor av uttorkade gräsmattor.  Jag less på att behöva raka benen, förnedra mig i bikini och se maken halvnaken från morgon till kväll.

Nu vill jag inte låta negativ, men  nu får det väl ändå vara nog! Det kan väl  inte vara meningen att vi svenskar ska behöva gå omkring flera månader och förväntas vara glada, nöjda och tacksamma för värmen. Vi bor ju inte i Thailand!!!

Nej det var banne mig bättre förr då vi unisont kunde klaga på vädret, svepa in våra kroppar i fleecetröjor och sitta inne och titta på hur regnet öser ner över artisterna på Allsång på Skansen.

publicerat i GD 180722 Www.gd.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s