Skörbjugg, orakade ben och snuskiga kylväskor…

… sandfyllda lakan, högar med frottéhanddukar och tomma ölburkar. Myggstift, flugjävlar och papperstallrikar. Resorb, pastasallad och fästingar. Blöta badkläder, rose´vin, urvuxna bikinis och flytvästar. Vänner, släktingar, trötta tonåringar och katter.

Fy fan vad jag älskar denna sommar!

Inte fan gjorde det någonting att jag aldrig gick ner i vikt till denna sommarn heller!  Jag lämnade ju byn bara en gång!

Det gjorde inte heller något att vi inte investerade i en ny grill eftersom pastasallad smakar så gott på sjön, och att man blir rätt mätt på bara öl.

Man kan kanske tycka att det är jobbigt med ständigt grus i sängen och på parkettgolvet, men jag tycker mig ha fått en mycket mjukare hud av denna nattliga kroppspealing och med raggsockor på så känns varken brödsmulorna eller sanden på golvet särskilt mycket.

Lite synd att yngsta har fått skörbjugg av alla ballerina kakor och sallad, men skolan börjar ju snart och hon har bra läkkött så det ska nog reda ut sig ganska snabbt. De äldre barnen har vi knappt sett till och jag litar fullständigt på att kompisarnas föräldrar har gett dem näringsrik föda.

Att maken glömde att sätta i bottenpluggen i båten  så den nästan sjönk tackar jag Gud för. Äntligen har jag något att kontra med som står i någorlunda klass med mina egna missöden.

Till nästa sommar ska jag lära mig att kasta i ankaret på rätt sätt,  på rätt ställe och i rätt tid. Detta är visst ett krav från Kustbevakningen i Gävleborg eftersom det har inkommit klagomål från flertalet båtägare om högljudda meningsskiljaktigheter från Nordells båt.

Men det är nästa år, denna sommar är inte slut ännu. Det finns fortfarande möjlighet att gå upp ett par kilo till, försöka undvika nyttig mat, tighta jeans och  stora köpcentrum. Ta många fina bilder så man klarar vintern. Njuta av att tycka om sig själv, fet och osminkad, och av  gubben med solbränna. Unna barnen sina sovmornar och inte räkna timmarna de spenderar framför telefonen.

Fy fan vad jag älskar denna sommar!

( Det är bara 10 månader till nästa….)

.

En reaktion till “Skörbjugg, orakade ben och snuskiga kylväskor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s