Vi sitter framför var sin dator…

…mina döttrar och jag. Vi är jämbördiga, vi är lika, vi gör lika och vi strålar samman i det vi gör.

Jag känner att jag tycker att det är mysigt. Vi umgås fast ändå inte. Vi sitter i samma soffa i alla fall , och vi äter ur samma popcornskål. Och jag får vara med ungdomarna!!

Jag är en modern, ansvarstagande intresserad mor och tycker därför att det är viktigt att veta vad de håller på med där ute på nätet.Så jag sneglar lite på tjejernas skärmar för att se vad de håller på med.

Och plötsligt tycker jag inte att vi är så lika ändå. Vi strålar inte alls samman! Jag känner mig helt plötsligt inte som om jag får vara med längre, och låter därför ungarna äta sin popcorn i fred och jag tar mig ett halvt-onsdags-glas-vin istället.

Hur kunde det bli såhär?

Ena dottern gör ett test på datorn med Europas alla länder och huvudstäder.

Andra dotterns skärm visar körkortsteori och…

…det MIN skärm visar är ett test på Facebook som strax kommer att svara på ” Vad betyder ditt namn?”

Jag känner mig så obildad att jag är tvungen att ta en klunk vin till och högt säga till tjejerna att – Mamma funderar på att söka in till högskolan igen till höst? Vad tror ni om det? Hm, undrar vilket intressant område jag ska välja….

Och eftersom att ingen av mina barn reagerar på det jag sa, vilket de väldigt sällan gör när jag pratar , går jag och hämtat ett exemplar av Illustrerad Vetenskap och läser resten av kvällen.

För säkerhetsskull skriver jag ”mammas tidning” på den, låter den ligga framme så att övriga familjen ser att även jag är en familjemedlem som tycker att det är viktigt att förkovra sig och hålla sig ajour med omvärlden.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s