Påskmat!

 

Nu är det så här att jag har en svägerska och en svärmor som är jävligt duktig på att laga mat.

Särskilt påskmat, julmat och midsommarmat. ( Nu tycker väl jag att det är samma sorts mat, bara det att man dricker lite olika sorters must till.)

Kära svägerska om du läser detta, kanske det är en bra ide att du gör något annat istället. Bara en liten stund…

Denna påsk är det i alla fall min tur att tillaga och inhandla denna påskmat, vilket bara det ger mig gåshud.

Det är hela 4 dagar med middagar och lunch, och jag blandar liksom ihop när man äter vad. När ska kalkonen ätas? Och när fan ska den börja att tillagas? Kan man äta ägghalvor varje dag och köper man lamm hos en bonde eller på Lidl?  Det enda jag vet med säkerhet är att snaps kan intagas till de flesta måltider som serveras efter 17:00.

Nu kan man ju tycka att man vid 43 års ålder och borde kunna just denna jul/påsk och midsommarmat, men de flesta i vår släkt har varit rörande överens om att jag gjort mest nytta på andra områden. Och med det menar jag att agera påskhare, rita skattkartor, måla fräknar på barnens kinder och därefter torka disken.

Men i år är det alltså min tur och jag har tänkt att ändra på en av våra traditioner lite, och detta för att jag överhuvudtaget ska få det hela att gå ihop.

Min plan är faktisk ganska enkelt. Jag tar en väl beprövad tradition och utökar den lite bara.

Det jag talar om är snapsen. Den kommer hädanefter att intas något tidigare är 17:00. Ganska mycket tidigare faktiskt.

Den första kommer att delas ut redan efter frukosten för att sedan smakas av med relativt hög frekvens under resterande tid av dagen.

I och med utökande av den nya, enkla och trevliga tradition tror jag att samtliga släktingar kommer att uppskatta även min påsk/jul och midsommarmat.

Glad Påsk på Er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s