Jag måste skaffa mig en hobby!!!!

…och det är jävligt snart, för i morgon ska jag sitta i radio och prata om fritidsintressen och jag måste ju i alla verka lite intresserad av någonting annat än Familjen Parnevik och Sveriges yngsta Mästerkock.

Jag VILL verkligen ha en hobby. Jag vill verka vara hängiven, intresserad och kunnig inom ett område!

Men va fan skulle det vara?

Jag tycker att jag är alldeles för ung för att släktforska, och tycker inte heller att det låter så klädsamt eller intressant att berätta om. Trädgård, växter och sånt är alldeles för tidskrävande och för tålamodsprövande för min personlighet. Aktiesparande skulle vara en långsiktig och bra hobby, men det rimmar inte riktigt bra med den portion matematiska intelligens som jag blivit tilldelad. Hästar är jag allergisk mot och det gäller även personer som håller på med healing eller manikyr av innekatter. Sport är en svordom och mat är ett intag.

Ja det återstår bara att gräva i det förflutna och försöka berätta om de intressen man hade när man var ung, viril, intressant, kreativ och spännande.

Och jag gräver…och gräver….och gräver…

Och vill minnas att jag gick på gymnastik som ung, men blir snabbt påmind att jag inte var så aktiv på dessa klasser då jag var försedd med gipskorsett och endast fick hjälpa till att ta fram tjockmattorna, och rulla ihop alla sidenband som vi viftade med.

Jag kommer även ihåg att jag hade ett brinnande intresse för samling under en period. Det mindre intressanta i detta var att samlandet gick ut på att sprätta upp abborrarnas hjärtan och samla dessa i en burk med vatten.

Jag slutar att gräva. Jag måste köra en annan taktik.

Därför kommer jag i morgon att ikläda mig någon annans intressanta, högt värderade, kultiverade hobbys.

Jag kommer att berätta om mitt golfspelande. Om hur jag varje helg går ut med mina väninnor på den vanliga rundan på 4 timmar. Jag kommer också att berätta om den vinprovarklubb som jag har varit medlem i sedan -87 och i förbifarten kanske nämna ett nyupptaget intresse för att äntligen lära sig akustisk gitarr.

…men det är väl inte en enda lyssnare som skulle gå på det! För ALLA vet ju att kvinnor i min ålder inte har tid för annat än barnen intressen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s