Jag är så glad…

… och så stolt över att jag är en så lung och sansad mor.

Jag brusar sälla upp över småsaker och tycker att mitt tålamod blir bara större och större med åren. Det är bra. Det är faktiskt mycket bra. Nu när man har 3 tonåringar ÄR det bra att ha ett stort tålamod.

Jag är glad att jag är lugn OCH sansad. L u g n och  s a n s aaaaaaaaad!

Tänk vad jobbig det skulle vara om man inte var det, om man tjatade på barnen för minsta lilla eller brusade upp för allt!! Vad skulle det tjänar till, kan  man ju undra?

Usch! DET måste vara jobbigt. Jobbigt för barnen. Jobbigt för grannarna också, kan jag tänka. Särskilt om man samtidigt skulle vara högljudd.

Nä,tur att man är lugn och sansad.

När man är så lugn och sansad som just jag är resulterar det i att barnen OCKSÅ blir lugna och trygga. Det säger ju sig självt. Det är viktigt att vara en lugn förebild.

Ett av alla våra fina väggord som vi har i hemmet är ordetTACKSAMHET.  Vi har tillsammans bestämt att detta är vår familjs värdeord och har därför omsorgsfullt täljt bokstäverna av drivved och hängt upp på väggen.

Inget gnäll här inte, nä, här är vi tacksamma för den mat som vi får på bordet och för allt som vi gör för varandra. Vi har för vana att alltid säga: tack min vän, efter alla meningar:

-Tack min vän för att du flätade mitt hår.

-Tack min vän för att du lånade ut din favorit tröja.

-Tack min vän för att du jag får sitta på din plats i soffan.

Detta lilla tack förgyller ofta vår vardag och vi blir varma och glada när vi känner denna tacksamhet och vänlighet.

Och i och med denna harmoni så skapar vi också en så oooooootroooooolig respekt för varandra. Det är nästan så att jag får tårar i ögonen när jag skriver detta.  En så otrolig respekt!

Vi tycker att det är viktigt att vi respekterar varandras integritet och varandras aura. Hur skulle det se ut om man inte gjorde det?

Det finns säker familjer som inte gör det. Men INTE i detta hus!!! Sanna mina ord.

INTE I DETTA  HUS!!!!!!!!!! Nä ,någon jävla ordning får det ju vara. Lung och tryggt och tyst. Helst knäpptyst, så ofta som möjligt. Det är bra. Det är jävligt bra!

(Här tänkte jag lägga ut en bild på oss när vi lagar mat tillsammans, men vi skrattade så mycket allihopa att bilden blev suddig…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s