Inför den stundande semestern…

…behöver jag hjälp med tips på familjespel att ta med.

Det kan dock inte vara någon spel där man måste vara i lag, eftersom detta är svårt för oss på flera plan. Dels vill ingen ha med mamman på sitt lag, och ingen vill heller vara med sitt syskon.

Vidare kan det inte heller vara ett spel där någon av oss måste anteckna, eftersom det ofta blir bråk om vem som ska skriva.

Spelet ska inte heller innehålla regler som kan tolkas på olika sätt, eller finnas olika varianter på.

Det fungerar inte heller med ett spel som innehåller en eller flera tärningar då den oftast hamnar på golvet och sedan inte hittas vilket är frustrerande.

Spel som innehåller kunskapsfrågorna går också bort då vi ligger på stora nivåskillnader inom just detta ämne inom familjen.

Helst inte heller något spel som innehåller färgerna grön och röd då färgblindhet förekommer.

Spelet får inte heller ta längre tid än 15 minuter att spela klart då detta är maxtiden som tonåringarna vill spendera med övriga familjen.

Spel som innehåller en kortlek prioriteras bort på grund av traumatiska händelser i tonåren som inte passar sig att ta upp på detta forum.

Aktiva spel som kräver utomhus miljö eller någon form av fysisk aktivitet blir tyvärr bortsollade eftersom det är meningen att även mamman ska kunna delta.

Ja, som sagt. Jag tar gärna emot förslag på sällskapsspel eller familjespel som skulle passa att ta med på en familjesemester.

En reaktion till “Inför den stundande semestern…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s