Den här julmaten…

… är väl ändå lite magisk?

Först tänker man att i år ska jag inte köpa för mycket mat, det blir ju alltid över. När man sedan har handlat en gång, så åker man och kompletteringshandlar 4 gånger till, för att man han nog handlat för lite i alla fall. Sedan visas det i alla fall att man har handlat på tok för mycket. Vart man än vänder sig i sitt hem kan man ge sig fan på att det liggeren gravad lax eller ett vörtbröd.

Det magiska i det hela liknar nästan den klassiska sagan ”Bord dukar dig”, där maten aldrig tog slut. Fast en stor skillnad är att det här julbordet, dukar aldrig sig själv utan det är ett jäkla plockade till och från kylskåpet under hela förbannade julhelgen. Och alla gamla släktingar är rörande överens om att det maten smakar bättre dgarana efter. Vilket är ytterst märkligt eftersom mathelevetet ALDRIG tar slut!

Jag vet inte hur Ni känner, men jag längtar efter stuvade makaroner.

3 reaktioner till “Den här julmaten…

  1. Jag, sonen och mormor ville äta tacos på julafton. Tyvärr blev vi nedröstade. Men det som var bra var att då gjorde jag bara det jag själv vill ha och resten fick de fixa själva, de som ville ha julbord 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s