Vi har pratat om städning…

…på P4 Gävleborg idag, och då slog det mig hur annorlunda städningen blir under åren som gått.

När flickorna var små var golvet belamrat med gåstolar, dockvagnar,legobitar, puzzelhelveten och matrester. När man tog fram dammsugaren kunde man ge sig fan på att man sög upp en babystrumpa, en nytuggad banan eller favorit-kotten-som-jag-hittade-i-morfars-skog.

Nu när man har lite äldre barn har sakerna liksom flyttat upp från golvet till bord, bänkar, soffor, stolar och pallar. Denna förflyttning av föremål gör endast att det är lite lättare att ta sig fram än tidigare, men det är också den enda fördelen.

Kläderna blir hängande på stolsryggarna, läxböckerna och pennorna ligger kvar på köksbordet. Apelsinskalet och oboy muggarna från kvällsfikat stannar för gott på vardagsrumsbordet. Hårsnoddarna och hårspännena får aldrig känna någon samhörighet med varandra då de är utspridda över hela huset.

Det kommer nu att införas nya regler i det Nordellska hemmet:

1. Det är INTE tillåtet att gå NÅGONSTANS inom husets väggar tomhänt. Du måste alltid ta med dig något från det ställe du är på till dit du är på väg.
(Här kommer ett exempel) Om du sitter i soffan och klipper tånaglarna tar du med dig saxen till badrummet och tånaglarna till soporna. Om du tar dem samtidigt behöver du inte gå två gånger.

2. Även om du själv inte har tagit fram saken är det tillåtet att lägga den tillbaka till det rätta stället.
( Här kommer ett exempel)
Du har haft en vän på besök och Ni har fikat framför tv. Hon glömde att plocka bort sin tekopp eftersom hon fick bråttom hem då hennes kanin blev överkörd av en cyklist. Det är då rätt att plocka bort efter sin vän som inte längre är på plats.

3. Saker som du inte ska använda inom de närmaste 15 minuterna ska tillbaka till sin plats.
(Här kommer ett exempel) Fotbollsskydden som inte kommer att användas innan nästa träning ska inte ligga kvar i hallen och kaviartuben ska in i kylskåpet till det är frukost nästa dag.

4. Allt som du ser, hör, rör, känner lukten eller förnimmelse av som befinner sig på fel ställe är din förbannade skyldighet att plocka bort!

Och gör du det inte så så så……….får väl jag göra det lite senare.

3 reaktioner till “Vi har pratat om städning…

  1. Vänta du till barnen flyttat hemifrån…Då får du planera städningen bara för att ha något att göra, hahahahahahaha. Jag vet, hehe (81+)
    Men, om man skaffar katt, då måste man städa. Det är lika med eller mera jobb än då alla barnen gjorde sitt bästa att skapa en god städmiljö, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s