Idag är det alla mammors dag…

Och det är bra att man låter sina barn veta att detta är en viktig dag.

Många mammor önskar sig ”snälla barn”, frukost på säng eller att slippa laga maten under just den här dagen. Hos oss har jag dock gjort klart för familjen att det är materiella saker som gäller, det brukar bli bättre så.

Att tro att man ska ha snälla barn under en hel dag, eller att frukost på säng är mysigt är det ingen längre som går på.Så för allas trevnad är det bättre med ett faktiskt paket. Gärna något som mamman har önskat sig själv, eller kanske till och med inhandlat själv. En annan möjlighet är att mamman går och lägger undan presenten och make och barn sedan inhandlar. Då minimeras risken för man och barn att misslyckas med köpet

Hemsnickrade paket av barn är ok, men endast av barn under 5 år.

Blommor är ett måste, om blommorna kommer från maken ska de vara inköpta från blomsteraffär, inte på Ica eller Konsum. Dock inte en blomkruka utan noga utvalda snittblommor. Om blommorna kommer från barnen ska de vara handplockade. Valet av de handplockade blommorna är inte så viktigt, huvudsaken är att det blir en bra Instagrambild.

Presenter som trisslotter, choklad och solstolar är inte ok att ge till en mamma under 60 år.

Det var allt…

…en glad och nöjd mamma gör hela familjen gott,

2 reaktioner till “Idag är det alla mammors dag…

  1. Hej!
    Gillar verkligen din blogg! Är under 60 år och vad fick jag igår om inte Alladinask och en trisslott 😉
    Så den här familjen har ingen nöjd och glad mamma inte. ……

    1. tack Rose Marie, gör upp en lista tills nästa år. Och gör klart för familjen att alla kommer att tjäna på att göra dig nöjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s