Jag tittar på Barnkanalen med min yngsta…

… som SÅÅÅÅ gärna vill  att jag sitter och tittar på tv med henne.

Jag slår mig ner med en glas vin och tittar på ”Skåningen med tvärtomsaxen”. Kommer ganska snart på att dagens barnprogram inte alls är som de barnprogram som gick när jag var liten.

Inget går upp mot ” Vilse i pannkakan”‘ ” Pojken med guldbyxorna”‘ eller ””Clownen Manne”. Jag tar en klunk vin till och minns tillbaka hur Manne var ute och promenerade på sitt promenadband.

Snabbt känner jag att jag behöver ännu en klunk för att överhuvudtaget ska stå ut med skåningens dialekt. Tacka vet jag Bengt Halsterlinds Karlstadsdialekt från Hajk, eller Staffan och Bengts norrländska. Åt helvete med skånska.

Efter ytterligare en klunk så måste jag motvilligt säga att detta program inte var så jäkla dåligt faktiskt. Ett otroligt påhittigt manus måste jag erkänna. Ni skulle bara se hur fiffigt han klipper ihop tyger, och ……..

Jag längtar redan tills nästa fredag.

Min yngsta dotter….Hon som var så angelägen att jag skulle titta på tv med henne…. Hon satt framför Ipaden hela programmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s