Som en avslagen öl från igår…

…känns alla julsaker som står framme. Igår var det mysigt – men idag står de mig upp i halsen.

Jag är så förbannat less på Lisa Larssons luciatåg, mormor Majs julbonad, dammande julkrubbor och ungarnas garntomtar.  
Alla söta tomtenissar har förvandlats till Gollum i mitt hem!
De måste bort!
Jag tar sista slatten från starkvinsglöggen , sätter mig framför en av ungarnas klubbor och ber självaste Jesusbarnet om hjälp:
-Kära Jesusbarn, hjälp mig så att bortstädningen går fort i år. Hjälp mig att ha tålamod att kontrollera alla trasiga lampor i ljusstakarna innan jag packar ner dem. Hjälp mig också att med vördnad linda  ihop julgransbelysningen så att det blir enkelt att packa upp den nästa år. Giv mig styrka att bära upp alla kartonger på vinden så att de inte blir stående i garaget och låt inte barnen få veta att papperstomtar får vila i frid.
Jag skrapar bort ett gammalt tuggummi från jesusbarnets fötter, ber om förlåtelse och packar ner honom, fåren och herdarna i en tom bag-in-Box tills nästa år.
Amen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s