Det HAR hänt…

…att jag VISSA nyår avlagt ett nyårslöfte som jag INTE kunnat hålla särskilt länge.

Många av er kanske höjer på ögonbrynen och blir förvånade, men så är det faktiskt.

Anledningen till detta kan vara flera, många gånger kan det ha att göra med att vid avläggandet har jag haft alkohol i blodet och då lovat saker som inte riktigt stämmer överens med mig själv. Andra gånger har det varit yttre faktorer som har gjort att jag tyvärr måste bryta mina löften. Och yttre faktorer är svåra att styra över.

Ett sådan exempel var 2011 då jag lovade att inte äta fikabröd, men blev bjuden till en gammal släkting som insisterade på att jag måste smaka hennes köpebullar. Jag såg på henne att detta var viktigt, hur hon själv inhandlat dessa bröd, med kassen balanserande på rullatorn endast för min skull. Ja, man kan i en sådan situation inte göra annat. Olyckligtvis inträffade detta redan den 7 januari.

2009 var jag tvungen att avbryta mitt löfte om dagliga promenader redan i slutet av vecka 3, pga av ett yttre faktor. Mina gåstavar råkade ut för en liten olycka och var rent omöjliga att promenera med hur mycket jag än ville. Detta var synd.

2012 vill jag minnas att löftet var att inte äta godis. Och detta mina vänner är en upprörande historia som man nästan skulle vända sig till Konsumentverket med.

 En nära vän och jag fikade i Valbo och jag valde mig en kopp kaffe och en god bulle. När jag väl började fika märkte jag till min fasa att bullen innehöll Dajm! Där satt jag, en helt vanligt människa som beställt sig en helt vanlig bulle och åt Dajm! Det fanns INGEN innehållsförteckning på Bullen som visade på att den innehöll godis.
Detta var den 2 januari och ännu ett bevis på hur yttre faktorer ofta ställer till det för oss små vanliga människor som har ett enda mål med året, och det är att hålla sina löften.
 Det är INTE lätt att vara människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s