I dessa sommarlovstider…

… frågar folk mig om jag inte saknar att vara lärare.

Då brukar jag titta på dem lite extra för att se om de skämtar eller inte.
Till min förvåning märker jag att deras fråga är allvarligt ställd.

Att vara sommarlovsledig i 10 veckor är säkert något många önskar sig, men det dessa människor inte tänker på är att även BARNEN är lediga samtliga veckor TILLSAMMANS med mamman!

Det är jäkligt långa veckor det… med ortrooooligt många blöta handdukar att plocka upp. Och en väldans massa singoallakex att inhandla, för att inte tala allt tjat om att ALLA kompisar är borta och man har INGENTING att göra.

Därför svarar jag:
– Ja visst gör jag det, det hade varit UNDERBART att få vara med barnen hela sommaren. Jag får lite dåligt samvete när de måste vara på läger och med mormor och morfar, men vad ska man göra? Man måste ju jobba.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s